måndag 12 januari 2009

Nytt år = Ny Melodifestival!

Det är nytt år och snart dags för Eurovision Song Contest.
Äntligen!
Ni som känner mig vet ju att jag är lite lätt manisk när det gäller Schlagerfestivalen och älskar att följa detta event. Tyvärr kan jag ju inte följa den svenska uttagningen via tv i år då jag befinner mig i England. Men jag måste medge att det roligaste ändå är Eurovision evenemanget i maj.
England har ju som alla vet (om man följer Schlager alltså!) inte lyckats så bra de senaste femton åren eller så. Förra året blev det bottenplacering på en 43:e plats av 43 länder. United Kingdom är ju alltid direktkvalificerade till finalen då de är en av grundarna av tävlingen och en av de största bidragsgivarna. Tyvärr verkar detta ha lett till att vilken skit som helst har kunnat skickats från landet i väst. (I och för sig så skickas det ju en massa skit från andra länder med och dessa verkar ha mycket större framgång.)

I år har Storbritannien valt ett annorlunda sätt att få fram sin kandidat till denna eminenta tävling. På lördagar kan man nu följa uttagningen av en artist och inte en låt och artist som tidigare.
Man har kallat in specialisthjälp i form av Andrew Loyd Webber, som skrivit låten redan. Nu ska tv-tittarna rösta fram vilken artist som ska framföra bidraget.
Låten har vi inte fått höra ännu men den första artisten blev utröstad i helgen. Nu finns ett kvinnligt blont tvillingpar, en mörkhyad manlig soulgrupp, en manlig fotomodellsnygging, en brittisk Beyonce och en till manlig snygging kvar i tävlingen. Utröstad blev den 17-åriga Sarah Brightman-kopian.
Ska nu slaviskt följa denna tävling bara för att jag kan och för att detta är den enda schlager-dos jag får för tillfället (förutom mina Eurovision Song contest album på ipoden).
Så come on United Kingdom! Show us what you got!
(Kanske kan Sverige ha en större chans nu med om jag sitter i England och tokröstar när det är dags i maj!?!)

Hmm, fick lite abstinens nu... måste nog lyssna på Diggilo Diggiley nu innan jag börjar skaka...

Inga kommentarer: